• Dansk
  • English
Toprebsklatring

Vi er ca. 350 medlemmer i alderen 4 til 65 år. OKK er en klub hvor vi vægter fællesskab højt. Derfor har vi flere fælles arrangementer i løbet af året. Arrangementerne kan blandt andet være interne konkurrencer eller fælles klatreture til andre klubber, eller til klipper i enten Sverige eller Tyskland. Vi holder også flere fester i løbet af året og det sker ofte at vi får lavet en spontan fællesspisning en tilfældig tirsdag aften.

Klatring i OKK er en individuel holdsport. Man klatrer for sig selv men man kan ikke klatre reb uden mindst én makker. Heldigvis er der altid nogen der vil klatre med dig i OKK

Klatring

Toprebsklatring

De fleste af klatrevæggene i OKK er toprebsbaner. Det betyder at man er sikret mod at falde ned med et reb når man klatrer. Den ene ende af rebet bindes i en speciel klatresele som klatreren har på. Rebet går op langs væggen, op gennem to karabiner der sidder ved toppen af væggen og ned igen. Den anden ende af rebet holdes af den person der sikre med en bremse og en karabin der gør det muligt at holde rebet når klatreren falder af væggen. Dette udstyr fastgøres også til en klatresele. Det er primært denne type klatring der introduceres på vores introkurser.

Vi har 24 baner til toprebsklatring. De fleste er ca. 15 meter lange, men der er også nogen af dem der kun er ca. 10 meter.

Bouldering

Bouldering er klatring i lave højder med madrasser under til at afbøde faldet. Det betyder også at man her ikke er afhængig af en anden person til at sikre sig. Det er dog altid sjovest at klatre med andre! I bouldering er fokus meget rettet mod detaljerne i klatring og er derfor oplagt til at træne sin teknik.

Vi har 3 boulderområder

I boulder grotten er det kaos væge. Det vil sige at der er mange greb og der er ikke noget umiddelbart system i hvordan de sidder. Man definerer selv sine problemer og hvordan man vil klatre. Mange af vægene er overhængende og loftet er også dækket af greb hvilket giver nogle helt andre mulighedder for udfordrende klatring.

Ved receptionen er der et opvarmet boulderområde. Her er der ikke så højt til loftet. I dette område er der ofte en overvægt af de lidt lettere problemer.

På reposen er et boulderområde med lidt højere væge. Der er både noget der er lodret og overhængende.

Førstemandsklatring

OKK har også førstemandsklatring med fastmonterede quick-draws. De fleste ruter går helt til loftet i 15 meters højde, og har traverser og overhæng. Førstemandsklatring er for erfarne klatrere, der har taget et særligt kursus. Vi har 7 baner til førstemandsklatring.

Udstyr

For at klatre topreb skal man bruge en sele og en rebbremse. Klubben har seler som kan lejes for 15 kr, rebbremsen kan du låne.  Reb til toprebsklatring hænger på vægen, så her bruger du bare klubbens. Til førstemandsklatring skal du have dit eget reb med.

Man kan godt klatre i et par rene almindelig praktiske sko, men det er lettere i et par tætsiddende klatresko. Vi har et bredt udvalg af brugte klatre sko som du frit kan låne.